Een huis verkopen in corona-tijd…wat verandert er?

huis verkopen in coronatijd

Plannen om je woning te verkopen in 2020? 

Dan geven wij je graag een aantal gratis actuele verkoopstyling-tips!

 
 
Nu de wereld in de ban is van de pandemie, werd in eerste instantie verwacht dat de lockdown direct invloed zou hebben op de huizenmarkt. 

“Creëer in huis een fijne, rustige werkplek. Naast de woonkamer, keuken, slaapkamer, en badkamer is een werkruimte nu de plek om extra aandacht aan te bestreden voordat je woning in de verkoop gaat!”

 
De eerste paar weken zat de angst er goed in bij mensen en leek het stiller. Men durfde niet naar buiten, laat staan een huis bezichtigen! En met een onzekere toekomst leek het er even op dat mensen niet tot actie overgingen om aan te kopen of om hun woning te koop te zetten. 
Nu zijn we inmiddels een paar maanden verder en lijkt het erop dat de huizenmarkt mede door de lage rentestand nog steeds stabiel is!
 
In de uitzending van “Op1” van 28 mei 2020 sprak NVM-voorzitter Onno Hoes uit dat er wel een verschuiving te zien was in de zoekopdrachten op Funda.
Nu veel bedrijven hebben aangekondigd ook in de toekomst meer te gaan thuiswerken, is dit terug te zien in de filters die huizenzoekers aan- en uitzetten op Funda.
 
Meer dan ooit beseft men hoe fijn het is om een fijne thuiswerkplek te hebben. We hebben de afgelopen maanden meer tijd thuis doorgebracht. We zijn massaal gaan klussen, verven en tuinieren om er een fijne plek van te maken en extra te kunnen genieten van de woning  nu we er niet op uit konden. 
En dat is dus te merken! De verschuivingen die o.a. op Funda te zien zijn:
– meer zoekopdrachten voor buiten te Randstad 
– meer gezocht op specifieke extra ruimte voor thuiswerkplek
– meer gezocht op buitenruimte/tuin
 
En dat is nuttige info! 
Uiteraard nemen we graag samen met je door, hoe je jouw huis het beste kunt presenteren, maar we willen je graag alvast een aantal extra tips geven!
 
      • Creëer in huis een fijne, rustige werkplek.
 
Naast de woonkamer, keuken, slaapkamer, en badkamer is een werkruimte nu de plek om extra aandacht aan te besteden voordat je woning in de verkoop gaat!
 
      • Zorg dat de tuin/het balkon tip top in orde is.
 
Haal het onkruid weg, zorg voor wat groen en kleur en last but not least: zorg voor een zitje! Een stoel, een bankje een loungeset, meer dan ooit is het nu de tijd om je tuin/balkon aantrekkelijk te presenteren. De tijd dat alleen de woonkamer de plek was om neer te ploffen is voorbij, men wil genieten van buiten! Maak dit af met een plaid en een paar kussens en jouw zen-plekje buiten is gereed!
 
      • Heb je een landelijke omgeving op loopafstand van je woning, laat het fotograferen!
 
Een uitrengebied voor honden of een plek om heerlijk te wandelen of te picknicken in de buurt? Vraag aan de fotograaf om dit ook op de foto te zetten. 
 
Uiteraard zijn er nog veel meer handige tips om jouw huis verkoopklaar te maken. Graag lopen wij samen met jou door het huis om per kamer te bepalen hoe je dit het beste kunt aanpakken. Statistieken wijzen uit dat huizen die op een professionele manier verkoopklaar zijn gemaakt, sneller verkopen en tegen een prijs die vaak hoger ligt dan soortgelijke woningen. Investeren in vastgoedstyling loont!
 
 Bel ons of gebruik onze chatfunctie rechtsonder in het scherm!

 

Tijd voor VR-andering!

 
Chat openen
1
💬 Hi! Hulp nodig?
Welkom bij VR-ander! 👋
Kunnen we je ergens bij helpen?