HOEVE BOUWLUST - LAGENDIJK RIDDERKERK

Een 3D & VR ontwerp voor een fantastisch rijksmonument in hartje Ridderkerk!

Lagendijk 88 in Ridderkerk is een fantastische woonboerderij! In samenwerking met Intrahuis Makelaars en de innemende verkopers kreeg VR-ander de opdracht om een Virtual Reality ontwerp te maken van de eerste verdieping van dit monumentale pand. De woning is geweldig mooi en met oog voor detail verbouwd in 2008.

project ridderkerk
project ridderkerk
Before After

Waarom is er hier gekozen voor een Virtual Reality ontwerp?

Van eerdere geïnteresseerden ontving de makelaar feedback dat men de mogelijkheden van de bovenverdieping lastig kon inschatten. In de huidige situatie is er boven de woonkeuken  (op de plek van de voormalige schuur) een kantoorruimte en op de eerste verdieping van het woonhuis is er een overloop met een slaapkamer, badkamer en inloopkast. Voor de huidige bewoners is dit perfect. Maar potentiële kijkers willen graag meerdere kamers realiseren in de toekomst.

 

Doordat dit pand een rijksmonument is, zitten er wat haken en ogen aan een eventuele verbouwing. Binnen is er veel te realiseren. Het lastige aan deze woning is dat er in het gehele dak van het voormalige woonhuis één dakkapel zit en drie ramen aan de gevelzijde. Gezien het feit dat dit een rijksmonument betreft mogen er geen extra ramen geplaatst worden door de gemeente. Hierdoor haakten veel potentiële kopers uiteindelijk toch af. 

 

De opdracht voor VR-ander was daarom als volgt: een ontwerp maken van de bovenverdieping waarbij er rekening wordt gehouden met het natuurlijk zonlicht en toch meerdere ruimtes daaromheen creëren.

 

Van het kantoor boven de keuken, hebben we een masterbedroom gemaakt met een aangrenzende luxe privé-badkamer. De ruimte waar de badkamer zich bevindt, is nu nog onderdeel van de schuur, maar kan gemakkelijk gerealiseerd worden door de achterste wand door te breken. Alle aansluitingen zoals water en stroom kunnen gemakkelijk vanuit de ondergelegen technische ruimte worden doorgetrokken naar deze badkamer.

virtual reality ontwerp woning, art impression

De eerste verdieping van het woonhuis is omgetoverd tot een multifunctionele verdieping. De badkamer en inloopkast hebben we niet verplaatst, maar van de overige ruimte zijn er vier slaapkamers gecreëerd waarbij overal natuurlijk zonlicht binnenkomt doordat de muren niet volledig tot het plafond zijn opgetrokken. Hierdoor blijven bovendien de karakteristieke balken in zicht en verschillende ruimtes staan daarom met elkaar in verbinding. Centraal op de verdieping is een gezamenlijke ruimte waar het hele gezin gebruik van kan maken. Studeren, Netflix, lezen, gamen, noem het maar op.

 

Vanuit de gezamenlijke ruimte is er via een trap toegang tot een zolderkamer. Ook vanuit de overloop is met een vaste trap nog een kamer te bereiken.

Benieuwd geworden naar het resultaat? Bekijk hieronder de tour via YouTube.

Wij helpen graag met jouw Virtual Reality ontwerp.

Tijd voor VR-andering!

Chat openen
1
💬 Hi! Hulp nodig?
Welkom bij VR-ander! 👋
Kunnen we je ergens bij helpen?